Susicka Electrolux

Pračku Electrolux – EWF1286LEW a sušičku Electrolux – EDH 3386GDW jsem zakoupil na Kasa.cz v lednu 2014. Původně jsem chtěl koupit spotřebiče různých značek, ale protože jsem chtěl  pračku a sušičku umístit na sebe v malé koupelně, rozhodl jsem se pro jistotu pro spotřebiče stejné značky, abych neměl problém s usazením sušičky na pračku.

Pro usazení sušičky na pračku jsem použil mezikus AEG – SKP11 s výsuvnou plochou, která je užitečná např. při vyndávání prádla ze sušičky. Mezikus je celý z plastu.

Sušička Electrolux – EDH 3386GDW (kondenzační)

Technické informace:
tepelné čerpadlo
náplň:………………………………. 8 kg
energetická třída:………………. A+
spotřeba při sušení:……………. 2,24 KWh
spotřeba za rok:………………… 265 KWh
celkovýpříkon:………………….. 900 W
pojistka:…………………………… 4 A
hlučnost při sušení:……………. 66 dB
hmotnost:………………………… 51 kg
šířka:……………………………….. 600 mm
výška:……………………………… 850 mm
hloubka:…………………………… 580 mm (630 mm s přesahy)

Sušička je předem plněná s velkým plnícím otvorem a velkým bubnem na 8 kg prádla. To umožňuje sušit velké kusy prádla – např. větší přikrývky (peřiny), deky apod.
Velký plnící otvor je velká výhoda – máte dobrý přístup do sušičky, prádlo se do sušičky dává a ze sušičky vyndavá mnohem snadněji, než když má sušička otvor klasických rozměrů.
Bubnem je osvětlen dostatečným světlem z modré LED diody při otevřených dvířkách, vypadá to velmi pěkně – tato netradiční vychytávka zaujme na první pohled.

Ovládání je velice jednoduché pomocí otočného ovladače umístěného v prostředku pod horním okrajem pračky, se kterým si nastavíte požadovaný program. Ovladač v angličtině, ale já jsem dostal společně s návodem ještě magnetický štítek s výběrem programů v češtině. Můžete si ho připevnit kamkoliv na sušičku.
Pod tímto ovladačem se nachází hlavní vypínač sušičky.
Hlavní vypínač sušičky je potřeba chvíli přidržet, aby zareagoval. Nestane se vám tak, že byste o toto tlačítko jenom zavadili a sušička se sama zapnula/vypnula.

V pravém horním rohu se nachází LCD displej ve kterém jsou dotyková tlačítka: čas, odložený start, signalizace, náplň vlny.
Ve spodní části se nachází perforovaná dvířka, pod kterými jsou filtry na zachycení prachu z prádla a kryt výměníku tepla.
Pod displejem je dotykové tlačítko Start/Pause, kterým se spustí nebo pozastaví sušení. V levém horním rohu je šachta s nádobkou na zkondenzovanou vodu. Nádobka se jednoduše vytáhne a voda se otvorem vylije. Tato sušička může být napojena přímo do odpadu, ale je to zcela zbytečné, protože vylití vody z nádobky zabere do 30 sekund.
Zkondenzovanou vodu lze použít jako destilovanou vodu – náplň do žehličky (alespoň to tvrdí návod).


Po každém sušení musíte vyčistit filtry, které jsou tam 3 a jsou velmi dobře přístupné z přední strany. Není to obtížné a zvládne se to do 3 minut. Kdo má sušičku na pračce jako já, tak se nemusí ani ohýbat.
Sušička totiž všechno prádlo zbaví prachu, chlupů, vlasů, žmolků a to vše zůstane ve filtrech a je toho tam většinou opravdu hodně – hlavně když se pere hodně kusů menšího prádla (tedy oblečení). Opravdu filtry čistěte po každém sušení.
Čištění je až překvapivě jednoduché – všechny tyto nečistoty totiž vytvoří na filtru jakýsi pevný (ale na omak jemný) povlak. Stačí tento povlak odstranit rukou – chytíte ho a vyndáte, zbytek opucujete. Nebojte se toho, je to čisté, suché, dokonce to voní, jako byste vyndavali kus oblečení :)
Prádlo je díky tomu daleko čistější, než kdybyste ho vyprali jen v pračce – pračka ho veškerého prachu, chlupů, vlasů, žmolků na rozdíl od sušičky nezbaví.

Sušička má obousměrný chod bubnu, takže se prádlo nezamotává a nemačká se. Prádlo je ze sušičky krásně měkké, načechrané a zbavené prachu (divil jsem se, co všechno zůstane ve filtrech po sušení).
Mám do koupelny šířku zárubní 60,5 cm a sušička se v pohodě vešla (má šířku 59,7 cm).

Na obrázku: mezikus AEG – SKP11
Mezikus

Programy bavlna
Extra suché: stupeň sušení – extra suchý / 8 kg /
Velmi suché: stupeň sušení – velmi suchý / 8 kg /
K uložení: stupeň sušení – sušení k uložení / 8 kg /
K žehlení: stupeň sušení – vhodné k žehlení / 8 kg /

Programy syntetika
Extra suché: stupeň sušení – extra suchý / 3,5 kg /
K uložení: stupeň sušení – k uložení / 3,5 kg /
K žehlení: stupeň sušení – vhodné k žehlení / 3,5 kg /
Rychlý: k susšení bavlněných a syntetických tkanin při nízké teplotě / 2 kg /
Časové sušení: s tímto programem můžete použít funkci „Čas“ a nastavit délku programu.
/ 8 kg /

Osvěžení: k osvěžení uložených tkanin / 1 kg /
Vlna: vlněné tkaniny. Šetrné sušení pratelných vlněných oděvů. Po dokončení programu toto oblečení okamžitě vyjměte. Sušení sportovní obuvi spolu se sušákem / 1 pár sportovní obuvi/
Jemné: jemné prádlo / 3 kg /
Lůžkoviny: k sušení jedné či dvou prošívaných přikrývek a povlaků na polštář (s peřím, prachovým peřím nebo syntetickou výplní) / 3 kg /
Snadné žehlení: snadno udržovatelné tkaniny, u kterých je zapotřebí minimum žehlení. Výsledky sušení se mohou lišit dle druhu tkaniny. Prádlo před vložením do spotřebiče protřepte. Po dokončení programu prádlo okamžitě vyjměte a rozložte na věšák. / 1 kg (nebo 5 košil) /

– prádlo vhodné k sušení v bubnové sušičce
– prádlo vhodné k sušení v bubnové sušičce. Nastavte program s nízkou teplotou.
– prádlo vhodné k sušení v bubnové sušičce. Nastavte program se standartní teplotou.
– prádlo nevhodné k sušení v bubnové sušičce

Na obrázku: sušička po zapnutí modře svítí
Svítící sušička

Je možné usušit oblečení tak, abyste ho vyndali úplně suché a mohli rovnou skládat do skříně?
Ano, možné to je. Nastavte program na Extra Dry (suché do skříně). Program trvá asi 2h 53min, ale čas si upravuje sušička sama podle zbytkové vlhkosti.
Po dokončení sušení zkontrolujte vlhkost prádla.
Z mé zkušenosti prádlo bylo někdy ještě vlhké (záleží na druhu prádla – spodní prádlo, bavlněná trička a ponožky byly vždy úplně suché), tak jsem dosušoval s pomocí programu Časové sušení. Tam si nastavíte libovolný čas, po který chcete ještě dosušovat – to je veliká výhoda této sušičky.

Po skončení sušení začne sušička zvukovým signálem oznamovat, že je hotovo (pípání po čase přestane). Pípání je dost hlasité na to, abyste ho uslyšeli i přes zavřené dveře všude v klasicky velkém panelákovém bytě.
Sušička si prádlo ještě nějakou chvíli (asi 30min) přehazuje, aby se zabránilo pomačkání. Takže i když zrovna budete v druhém poločasu fotbalového utkání v TV, nemusíte hned spěchat prádlo vyndat a můžete si fotbal v klidu dokoukat :)
Většinu prádla nemusíte žehlit, stačí ho pouze rovnou složit do skříně.

Všechny fotky:

Sušičku můžete koupit zde (zde najdete nejlevnější ceny):

Electrolux EDH 3386GDW lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Nejlevnější sušičky:

Recenzi na pračku Electrolux – EWF1286LEW si můžete přečíst v článku Pračka Electrolux – EWF1286LEW – recenze.


  2 Responses to “Sušička Electrolux – EDH 3386GDW (kondenzační) – recenze”

  1. Dobrý den, četla jsem vaši recenzi na pračku a sušičku a chtěla bych se zeptat jak dlouho je máte, jestli jste stále spokojená a jak je to s poruchami. za odpověď předem děkuji Zahradníková

    • Dobrý den, máme obě asi rok a spokojená jsem naprosto, neměnila bych. Poruchy doposud žádné, mohu jen doporučit.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 

Kalendář

Duben 2024
P Ú S Č P S N
« Zář    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2012 - 2013 Blog (Račice)
Kopírování obsahu je zakázáno!
All trademarks, logos and images remain the property of their respective owners.
Všechny obchodní značky, loga a obrázky zůstávají majetkem příslušných vlastníků.
Suffusion theme by Sayontan Sinha