Silkroad Online

Silkroad Online je MMORPG (na začátku to bývala dokonce velmi dobrá MMORPG).

Lvlujete si postavu hlavně zabíjením mobek (ale taky trochu přes questy).

Na jedné postavě si můžete vybrat 2 mastery (jakési třídy) – určují, co bude vaše char a jakou bude nosit zbraň. Vybrat si můžete ze tříd:
- čínské chary – sword/blade, spear/glaive, bow, lightning/fire/cold/force
- evropské chary – wizard (staff), warlock (dark staff), warrior (1-h sword, 2-h sword, dual axe), rogue (dagger, crossbow), bard (harp), cleric (cleric rod)

Na co asi láká nejvíc je trojúhelníkový konflikt tří povolání – Obchodník (Trader), Lovec (Hunter), Zloděj (Thief).

Další rysy této hry jsou války o pevnost (Fortress War).
Ve hře se samo mění počasí, což je taková perlička :)
Lovení unikátů (Uniques) je jedna z nejoblíbenějších činností v této hře.


Ale!: Musí se farmit body do skillů, tzv. SP (Skill Pointy). To je nenáviděná část hry.
V lepším případě strávíte půl roku denním farmením (a delevelováním) postavy na low lvl mobkách za pomoci bota (program, který expí za vás), v tom horším lvlujete a farmíte sami ručně několik let.

V současné době ve hře nepotkáte jediného hráče, který by expil manuálně – bez bota. A pokud jo, tak je považován za magora.
Kde je pak radost ze hry, když pustíte program, který všechno dělá za vás, a jdete třeba ven?

V průběhu času se „vylepšováním“ hry měnil i styl trojúhelníkového konfliktu – pokaždé k horšímu.
Až jedním z posledních updatů tento systém zabili úplně – zredukovali konflikt tří povolání na dvě povolání – už jen lovec a zloděj. Těm ještě vymysleli grind-fest questy v jedné z jeskyň.
Takže povolání – která dříve dělala hru rozmanitou a u kterých si hráč původně odpočinul od expení, se trapně změnila na další expení, takže ve hře už vlastně není nic jiného, co dělat, než expit. Resp. pustit bota a koukat na hru jak na televizi.

Do hry se taky přidal crafting (výroba) věcí pro povolání.

V Item Mallu se objevily věci, které udělaly velké rozdíly mezi neplatícími a platícími hráči. V tu chvíli přestala být hra pro neplatící hráče zábavná, protože nikdy nemohli mít na hráče platící.

Hřebíčků do rakve hry byla přidána ještě spousta a ani znovuzavedení prodávání itemů z Item Mallu za goldy to už nezachránilo.

Vrcholem všeho bylo opakované hacknutí databáze všech účtů na všech serverech, vykradení asi 4/5 všech existujících postav!
A to nemluvím o předchozích chybách na stránkách Joymaxu, kde se dalo úplně jednoduše změnit heslo k jakémukoli účtu nejen v Silkroad Online, a další perličky.

Bezpečnost charakterů nulová a podpora (support) ze strany Joymaxu také nulová.
„Za váš účet si odpovídáte vy, my za nic nemůžeme a na naší straně chyba nikdy není. Určitě jste někomu dali heslo!“ Jo dali – a všichni – hackerům, co se dostali do vaší databáze kvůli vašim nedostatečným bezpečnostním opatřením.
Nic ale nikdy nebylo oficiálně přiznáno, jen na neoficiálních stránkách se to hemžilo neskutečnými informacemi.

Doporučení: Hru si vyzkoušejte, na malém lvlu to je i zábavné (pokud vám nevadí stovky botů pobíhajících všude kolem vás a beroucích vám všechny mobky), ale neberte to hraní nijak vážně – a skončete včas, než vám hra začne brát moc volného času.
Opravdu nedoporučuju hrát tuto hru vážně a chtít se dostat na max lvl – to trvá i s botem několik let. Za tu časovou investici tato hra vůbec nestojí – a nedivte se, až jednou přijdete o vše – o bezpečnosti vašeho charu jsem toho napsala snad dost.

Radím vůbec se nepokoušejte do hry investovat reálné peníze! Jednoho „krásného“ dne – dřív nebo později – stejně o všechno přijdete! Podpory se nedovoláte a nic nedostanete zpět!

Ve hře jsem měla guildu Imperium_CZ, která je ale teď opuštěná – ona je totiž opuštěná celá hra…

Více info o hře Silkroad Online naleznete na stránkách Silkroad-Imperiumcz.

Kdo by přece jen chtěl hrát Silkroad Online, a přitom nezabíjet mobky pořád dokola jako m*gor, je tu určité řešení – private server.
Většinou tam bývá několikasetkrát víc exp a sp za mobku, vyšší drop rate atd.
Private servery nebývají tak stabilní jako oficiální server a často se ruší, ale to nevadí, pokud si hru chcete jen vyzkoušet. I kdybyste tam ztratili char, do měsíce máte maximální lvl zase :)

Private serverů jsou spousty, ale dám vám jeden tip – zkuste private server DevilSro. Je tam český GM (a tedy i česká podpora), virtuální měnu Silk dostáváte automaticky každou hodinu!

Tipy na super hry:


 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

   

Kalendář

Duben 2024
P Ú S Č P S N
« Zář    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2012 - 2013 Blog (Račice)
Kopírování obsahu je zakázáno!
All trademarks, logos and images remain the property of their respective owners.
Všechny obchodní značky, loga a obrázky zůstávají majetkem příslušných vlastníků.
Suffusion theme by Sayontan Sinha