Mobil zezadu

Tento dvousimkový mobil jsem zakoupila v září 2011 za cenu 2999 Kč. Přišlo mi to jako výhodná cena, protože myPhone 8855DTV je dual SIM a má spoustu funkcí, které jsem potřebovala.
První dojem bylo naprosté nadšení, objevila jsem totiž o mnoho víc funkcí, než bylo v popisu, a tyto funkce dokonce neměl ani žádný jiný mobil, který jsem do té doby vlastnila. Např. před voláním si můžete vybrat zvuky v pozadí – abyste mohli předstírat, že jste na ulici, ve vlaku, v restauraci atd.

Nyní lze mobil koupit za:

myPhone 8855 lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Obsah balení:
telefon, USB kabel, nabíječka, sluchátka, 2 baterie, paměťová karta 2 GB microSD, 2 zadní kryty (hnědý, černý), teleskopická anténa/stylus, redukce na 3,5 mm jack, návod


Technické parametry:
Rozměry: 105x56x12 mm
Hmotnost: 103 g
Displej: 3″, dotykový, WQVGA TFT LCD, 240 x 400 px
Barvy displeje: 262 tis. barev
Operační systém: bez OS
Paměťová karta: ano (microSDHC) – podpora až do 8GB
Počet kontaktů: 800 záznamů
Paměť: 70MB v telefonu + paměťová karta
Baterie: Li-Ion 1800 mAh (bez paměťového efektu), nabíjení přes USB port
Čas režimu hovorů: až 8 hodin
Čas pohotovostního režimu: až 11 dní
SAR: 0,62W/kg
JAVA: Ano
Pásma: GSM 850/900/1800/1900
Zprávy: SMS, MMS
WiFi/WLAN: ano, 802.11 b/g
GPRS: ano, modem
EDGE: ne
HSDPA: ne
HSUPA: ne
Bluetooth: ano, 2.0 s A2DP (bezdrátové stereo)
Multimédia: WAP, Digitální TV, Analogová TV, USB 2.0
GPS: ne
TV: DVT-B – mobilní digitální TV včetně EPG, analogová TV, nahrávání TV pořadů
FM rádio: ano – s nahráváním
Formáty zvuku: midi, mp3, wav, amr, awb
Fotoaparáty: 1,3 Mpx (přední a zadní), 4x digitální zoom, zadní se svítilnou/bleskem
Automatické ostření: ne
Stabilizace obrazu: ne
Geotagging: ne
Formáty obrázků: bmp, gif, jpg
Rozlišení videa: 176×144 pixelů
Formáty video: 3gp, mpeg4
Pohybový senzor: ano (umožňuje např. přepínání mezi písničkami, přepínání TV stanic, přepínání obrázků na pozadí, vypnutí vyzvánění)
Gyroskop: ne
Senzor okolního světla: ne
Senzor přiblížení: ne
Digitální kompas: ne
Informační dioda: ne
Dodatečné funkce: budík (nastavení až 5 budíků), kalendář, kalkulačka, hry, diktafon, převodník měn, převodník jednotek, poznámky, stopky, audio a video přehrávač, video rekordér, vibrační zvonění, hodiny, záznamník (jako u pevného telefonu se záznamníkem), souprava pro hlasité telefonování, možnost nabíjení přes USB a připojení jako velkokapacitní paměťové zařízení, webkamera
Dual SIM: podpora dvou SIM karet najednou, příjem a volání z obou SIM, příjem SMS/MMS na obě SIM, možnost odesílání SMS/MMS z libovolné SIM
Voděodolnost: ne
Kovové provedení: ano
Aplikace: Snaptu (internet a sociální sítě Facebook, Twitter, Picasa, předpověď počasí AccuWeather), Opera mini 5.1 CZ (prohlížeč)

Rozebereme si teď telefon podrobně.

Odemykání a zamykání
Telefon se odemyká zmáčknutím tlačítka vypnutí na horní straně mobilu a přejetí po displeji zleva doprava v místě, kde se píše „Posunem odblokuj“. Zamkne se zase zmáčknutím tlačítka vypnutí nahoře.

Displej
Zapomeňte na používání prstů, připravte si nehty a trochu síly, případně stylus (displej reaguje na tlak, ne na dotyk). Prsty se budete moci pohybovat tak maximálně po menu, jinde nemáte šanci se trefit přesně. Displej telefonu nereaguje v rozích (po okrajích vůbec špatně) a i v jiných místech to není na 100%, hlavně když se pokoušíte posouvat obrazovky menu – chce to trochu praxe. SMS se ale píšou velmi dobře.
Displej je dobře čitelný, ale jen pokud nejste na slunci. Nepodporuje multi-touch.

Pohybový senzor
Senzor je dobré tak leda na pohybové hry – oproti obyčejným mobilům je to husťárna, která vás ale brzy omrzí.
V pohybových hrách Hry->Pohybové Hry najdete pouze jednu hru s názvem Kostka. Zatřepete mobilem a kostky se roztočí a pak se po čase zastaví. Asi nic, co by někoho oslovilo, natož aby to vůbec hrál. Ta hra mi přijde tak akorát jako nástroj, jak zjistit, že mobil ten pohybový senzor opravdu má. Další hry půjdou zřejmě stáhnout přes Centrum her, já jsem to ale nikdy nezkoušela.
Mobil myPhone 8855DTV ten senzor totiž jinak moc nevyužívá (a že bych věděla o spoustě věcí, kde by se využít dal) a je to škoda. Pár vlaštovek sice ještě je – jako např. změna obrázků na pozadí, ale to mě spíše rozčiluje než že bych to ocenila (náhodně se mi čas od času změní obrázek na pozadí aniž bych cokoliv vědomě udělala, nastavování obrázku na pozadí jsem proto vzdala a nechávám si tam ten, který mi to zrovna vybere).
Užitečné snad je jen vypnutí vyzvánění příchozího hovoru otočením displeje dolů.
Přepínání skladeb se děje trhnutím mobilem na požadovanou stranu. Pro mě bylo ale vždy jednodušší přepnout tlačítkem. Dají se takto přepínat i TV kanály.
Další funkce: rotace TV obrazovky, rotace obrazovky videa, rotace obrazovky fotky (to by bylo užitečné, pokud by fotky stály vůbec za to je fotit).
Všechny funkce pohybového senzoru se dají zapnout a vypnout v Nastavení->Nastavení pohybového senzoru.

Ikonky v menu
Ikonek menu je na displeji 5×4, spodní řádek zůstává stejný (1×4 ikony), i když se přesunete na jinou obrazovku menu. Pořadí ikonek v menu si můžete libovolně nastavit podle sebe. Přesun ikony se provádí jejím podržením (tím se ikony roztřesou), ikona se zvětší a pak ji přesunete. Nastavování je o nervy, musíte ikonku nahrazovat jinou ikonkou, lahůdka je potom přesouvání ikonek mezi obrazovkami. Není to žádný med, ale to je věc, co budete snad dělat jen jednou – můžeme být rádi, že to vůbec jde.
Přiřazení funkcí k ikonkám je chaotické a někdy dost nelogické, mnohdy v nich najdete něco, co byste určitě nečekali. Např. najít různá nastavení je mnohdy úkol pro detektiva. Některé ikony jsou zbytečné.
Za ikonky v menu nelze dát tapetu.

Fotoaparát
Fotky jsou naprosto příšerné, mám problém rozpoznat, co že jsem to vlastně fotila. Přikládám několik vzorků, na fotkách má být peněženka, bowling a restaurace, krabička od mobilu myPhone 8855DTV.



Obrázky poví vše – tento telefon rozhodně nebudete používat na focení, fotoaparát je v mobilu jen proto, aby se neřeklo, že ho mobil nemá.
Dá se vypnout zvuk závěrky, nastavit EV, kontrast, anti-flicker (50/60 Hz), zapnout/vypnout blesk, samospoušť (5/10/15s), nepřetržitý záběr (1/3/5 snímků).
Velikost obrázku si můžete vybrat: 160×120, 240×320, 320×240, 640×480, 1280×960.
Vyvážení bílé barvy se dá nastavit na: Automaticky, Denní světlo, Žárovka, Zářivka, Pod mrakem, Záře.
Režim scény: Automatický a Noční.
Nastavení efektu: Normální, Černobílá, Sepia, Sepia Green – zelená, Sepia Blue – modrá, Invertovat barvy. Dají se nastavit i dva druhy rámečků.
Obrázky se pak dají přímo v mobilu různě editovat.
Nelze zde nahrávat video, to spustíte přes ikonu Video nahr.

TV (Televize)
Na chytání signálu vám slouží stylus (já tomu budu říkat tužka) – ta se vysune jako anténa, jsou v ní schované další 4 díly, měří tak potom skoro 25 cm.
Zkoušela jsem chytit TV na rozličných místech. V budově to nejde skoro nikdy. Venku to jde o něco lépe, ale také skoro nikdy. Jediné místo, kde jsem chytila signál bez kostiček a dokonce i se zvukem, bylo v autobuse (nalepená na okně), když projížděl jakousi rovinou, TV šla dobře zhruba 2 minuty (v super kvalitě) a pak signál zmizel. Hodně tedy záleží, v jaké oblasti se nacházíte. Na většině místech ale TV nechytnete vůbec.
Problém DVB-T je v tom, že na otevřeném prostranství většinou signál chytíte, ale mezi budovami, kde je spousta odrazů, už ne. Na cestování se nehodí.
DVB-H si s odrazy poradí a je i vhodnější na cestování, bohužel není u telefonů v ČR dostupný a ani tento telefon ho nemá.
Těšila jsem se, jak se budu na cestách dívat na TV, ale mobil mě přesvědčil, že to byl opravdu naivní sen. Po měsíci laborování s různými místy jsem to vzdala úplně a TV už nikdy nepoužila.

Hudba
Přehraje MP3.
Dodávaná sluchátka sice fungují, ale o kvalitě se nedá hovořit. Výrobci proto přidali do balení i redukci na 3,5 mm jack, aby se sluchátka daly nahradit jinými (v první dodávce telefonů do ČR tato redukce nebyla).
Playlist uděláte tak, že si na telefon/paměťovou kartu nahrajete jen ty písničky, které chcete přehrávat :) Pro normálního smrtelníka to je, jako kdyby playlist udělat vůbec nešel.

Prohlížeč souborů stačí ke svému účelu.

Poznámky
Z těch mě málem trefil šlak. Pro mě jedna ze základních funkcí, ale naprosto nepoužitelná. Kdo by čekal nějaký zápisník na libovolné poznámky jako já, bude hodně zklamán.
Poznámky se po otevření jmenují Úkoly. Přidáme tedy novou poznámku (Volby -> Přidat). Teď dostaneme nesmyslně na výběr Rande, Hovor, Výročí! Moje poznámky jsou vždy jiného charakteru, dostávám se pak do kuriózních situací, že mám rande s ordinačními hodinami doktora nebo mám výročí lístku na nákup … Hlavně že se té poznámce dá nastavit budík, místo, priorita, stav, … , což je mi k prdu. A pozor – popis je omezen pouze na 35 znaků!!!

Knihy (čtečka e-knih)
Umí přečíst TXT formát, většina e-knih je v jiném formátu, je třeba tedy nejdříve v počítači přeformátovat (nezapomeňte na kódování UTF-8 (Unicode)). Pak se to musí ještě v čtečce v mobilu nastavit tak, aby to zobrazovalo české znaky (Volby->Globální nastavení->Kódování->UTF-8). Číst se knihy dají, jen displej je na to trošku malý, budete muset hodně posouvat. Doporučuju si na posouvání vzít tužku. Čtečka knih v myPhone 8855DTV ale svůj účel nakonec splní.

Kalkulačka
Klasická jednoduchá kalkulačka.

Výpis hovorů
Zde nelogicky najdete kromě historie volání i nastavení hovorů. Máte nastavení zvlášť pro SIM 1 a SIM 2. Zapnout lze i Modulátor hlasu. Dále tam najdete: id volajícího, čekající hovor, přesměrování hovoru, blokování hovorů, přepínání linek.
Pokročilé nastavení: černá listina (blacklist, blokování vámi zadaných čísel), automatické opětovné volání, rychlá volba, vytočit přes IP, zvuk na pozadí, zobrazit dobu hovoru, upozornění na dobu hovoru, automatické rychlé ukončení. Funkce se hodí, ale kromě zobrazení doby hovoru jsem žádnou z nich nijak často nevyužívala.

SMS

Napsat zprávu, Doručené, K odeslání, Šablony, Nastavení. Chybí složka na odeslané zprávy. Uložené odeslané zprávy se ukládají do složky K odeslání.
SMS fungují dobře, dobře funguje i systém dual SIM – můžete si vždy vybrat, z jaké SIM chcete zprávu odeslat, a to i když odpovídáte na SMS.
Psaní SMS na displeji jsem si velice oblíbila, na tomto mobilu je to snadné. Při psaní SMS se odpočítávají znaky.
Potvrzení o doručení SMS se zobrazí jen na displej, odmáčkne se přes OK, neukládá se, není potřeba ho mazat.
Co zde chybí je výběr z oblíbených nebo naposledy použitých čísel při odesílání SMS, vždy musíte hledat v seznamu, v kterém se navíc hledá dost špatně a zdlouhavě (na displeji vidíte jen 3 jména najednou, posouvání je o nervy, tak zbývá jen zadávání písmenek). To jsem obešla tak, že jsem si k nejvíce používaným kontaktům přidala písmeno A a měla jsem je tak na prvních pozicích v seznamu kontaktů. Případně je rychlejší zajet do Doručených zpráv, vybrat si nějakou zprávu od toho adresáta, komu chcete zprávu poslat, a odpovědět na tu SMS.
Dále není možné si uložit odesílanou zprávu, pokud odpovídáte na SMS. Abyste ji mohli uložit, nesmíte na SMS odpovídat, ale musíte jít přes Novou zprávu.
Písmena se dají i namalovat – po displeji se dá čmárat. Další funkce na prd, spíše obtěžuje. Nedá se vypnout.
To jsou také důvody, proč ani s odesíláním zpráv nejsem na tomto mobilu spokojená.

Profily
Na výběr máte z profilů: Hlavní, Schůzka, Venku, Uvnitř, Sluchátka, Bluetooth. Nelze je přejmenovat ani si vytvořit vlastní. Lze si je ale přizpůsobit.
Co se týče typu vyzvánění pro příchozí hovory, ten lze nastavit zvlášť pro SIM 1 a SIM 2 a také zvlášť pro jednotlivé kontakty. Nejdřív si nastavte vyzvánění pro celou SIM a pak teprve pro jednotlivé kontakty, nebo si to přemažete. V seznamu možných vyzváněcích tónů najdete i několik (4) pozic pro vaše vlastní tóny. Je to málo, ale aspoň to jde.
Nemůžete si vybrat vlastní vyzvánění pro příchozí SMS zprávy, můžete si vybrat jen z nabídky přednastavených! Velké mínus!

WiFi
WiFi funguje dobře (připojila se mi k domácí síti – ale nepamatuje si heslo), ale prohlížeč nefunguje.
Po prvotním boji se zadáváním adresy (přes prohlížeč s názvem Internet) jsem ji nakonec nějakou záhadou zadala (Edit tlačítko nefunguje jako Edit nebo-li Upravit, ale jako šipka dolů nebo TAB, když chci upravit adresní řádek, musím zmáčknout Menu, pak klepnout na adresní řádek, vyskočí nabídka několika www adres, teď musím klepnout na Insert symbol, jenže to nereaguje, tak jsem zjistila, že je potřeba klepnout o pár centimetrů na displeji výše, než je to Insert symbol (pozice na displeji nesedí), Insert symbol se označí, pak klepnu na Insert symbol přímo, pak se konečně otevře formulář pro zadání www adresy, klepnu na to, otevře se zadávací pole (max 400 znaků), napíšu adresu, Volby->Hotovo, Volby->OK, Go to.
Po 15 minutách zadávání adresy se mi tedy povedlo načíst seznam.cz. Dalo se si obrazovku posunout, ale horko těžko – pořád tam skákal WAP, což jsem musela rušit, a když jsem klepla na pravou stranu stránky, aplikace se zavřela s hláškou „Java aplikace zastavena“. Při představě, že tu adresu budu muset zadávat znovu, jsem měla chuť ten mobil vzít a rozflákat ho o stůl!
Menu také nereaguje, jednou se mi podařilo to Menu zobrazit a bylo tam Enter address, klepla jsem na to, bez reakce, klepla jsem na Start page, menu se zavřelo a nic.
Pokud zmáčknete cokoliv na pravé straně obrazovky (je tam např. Back nebo Stop), aplikace se zavře s hláškou „Java aplikace zastavena“.
Nedoporučuju pro slabší nátury, mohli byste si způsobit velkou škodu na skle okna, až prohodíte mobil zavřeným oknem. Tento prohlížeč je spíše cvičením na sebeovládání. Já mám trpělivosti na rozdávání, ale i teď při zkušebním spuštění a pokusu zadat adresu jsem těžko odolávala chuti mobil rozšrotovat paličkou na maso!
Podobně to bylo i s druhým prohlížečem (Opera 5.1), kde se mi adresu nepodařilo zadat vůbec (nevyskočí vám vůbec klávesnice, takže nemáte, jak zadat adresu, a když klepnu v prohlížeči na cokoliv, třeba na nastavení, tak mi to napíše „Java aplikace zastavena“ a prohlížeč se ukončí.
Závěrem: ano, mobil má WiFi, ale je vám úplně k h***u, když nenačtete ani stránku!

Bluetooth
Funguje dobře na posílání souborů mezi telefony nebo i k připojení k PC. Pokud máte internet v mobilu, telefon lze použít i jako modem.
Dálkové ovládání – na výběr máte 3 režimy – Desktop, Přehrávač médií, Prezentace. Připojila jsem se k počítači (režim Desktop) a dokázala jsem mobilem ovládat plochu – rozklikávat ikony, funguje i klik pravým (po odpojení dálkového ovládání se vám bude pořád samo zase připojovat dokud nevypnete BT na mobilu nebo na druhém zařízení). Další kravinka, která sice funguje dobře, ale kterou jsem nikdy aktivně nepoužívala.

Kontakty/Tel. seznam

Kontakty – je to seznam voleb (přidat, kopírovat, export/import na druhou SIM, skupiny atd.) a Tel. seznam je přímo seznam.
Seznam kontaktů je řešený strašně. Jen 3 kontakty jsou vidět, není tam ani posuvník. Funguje sice posouvání kontaktů tužkou, ale šance, že zastavíte na tom správném kontaktu je minimální, to si spíše omylem klepnete na kontakt, který jste otevřít nechtěli. Vyhledáváte proto pomocí zadávání písmen nebo přímo zadání jména. Pro mě důvod, proč kontakty/tel. seznam nepoužívat a řešit veškerá volání přes naposledy volaná čísla v Hovory (Historie volání) – je to stokrát rychlejší.
K přidávání kontaktů je v základním menu tlačítko Kontakt (modrá ikona s horní částí těla a s pluskem).
Ke kontaktům nelze dát obrázky. Skupiny volajících lze přejmenovat, ale nelze přidat další.

Hovory
To je historie volání zvlášť pro SIM 1 a SIM 2 (příchozí, odchozí, nepřijaté – vše v jednom seznamu, není to oddělené).

Telefon
Klasický telefon s čísly, dole uprostřed tlačítka vytočit přes SIM 1 nebo SIM 2, úplně dole menu s 5ti ikonkami (se zcela nezvyklými symboly: hvězdička = Výpis hovorů, hodiny = SMS, postava = Tel. seznam s 8mi položkami, 9 čtverečků = Menu, páska = Tel. seznam s 3mi položkami).

Kalendář
Kalendář je něco na styl Poznámek. Hrůza. Jako události si můžete zadat pouze: Upomínka, Schůzka, Služební cesta. A samozřejmě u toho nezbytný Budík, Místo, Priorita, Stav. Popis o velikosti max 35. znaků. Jako úplný základ to ale stačí.
Přehled všech poznámek v kalendáři – Zobrazit vše nebo Seznam.
Událost je označena v kalendáři u čísla ikonkou a pokud na ni klepnete, zobrazí se vám i popis.
Stalo se mi, že mi kalendář občas nezazvonil, od té doby ho nepoužívám (ukládám raději do své vlastní paměti).

Budík
Budíků můžete mít až 5, dá se u nich nastavit spousta věcí (čas buzení, široké možnosti opakování, tón, zdřímnutí, typ signalizace – vibrace + vyzvánění). Funguje dobře, až na jednu věc. Když chcete nastavit budík ne na zítra, ale na určitý den v týdnu, třeba na středu (Definováno uživatelem), tak vám ten budík bude vyzvánět každou středu a ne jen tu jednu určitou středu. Nejde nastavit, aby to zvonilo jen jednou v tu určitou středu.

Mapa
Aplikace Google Maps v2.3.2. Smluvní podmínky – Je nám líto, ale tyto informace nejsou aktuálně k dispozici – Odmítnout – Přijmout. Nereaguje ani tlačítko Odmítnout ani tlačítko Přijmout a když klepnu někam jinam, tak „Java aplikace zastavena“. Mobil skoro letěl směr koš…
Nevýhodou je, že mobil nemá GPS.

Záznamník
Další hustá funkce, kterou jsem nikdy nepoužívala. Je to něco jako hlasová schránka, kterou máte ale přímo na telefonu a záznamy se ukládají na paměťovou kartu (volitelné). Dále lze nastavit, za jak dlouho se hovor přijme, jak dlouho bude nahrávat, uvítací zpráva (lze vybrat soubor – lze nahrát vlastní uvítací zprávu – Zvolit->Vybrat soubor->Paměťová karta-> dostanete se do Záznamníku ->Volby->Nahrát novou-> namluvte vaši zprávu -> Zastavit-> Uložit zvuk -> Ano), vzdálený přístup (stav, aktivační klávesa, heslo).
Záznamník -> Nahrané vzkazy – zde si přehrajete nahrané hlasové zprávy.
Má to i upozornění na nový záznam na displeji (Nový vzkaz na záznamníku od xxx->Číst->Přehrát). I to hezky zobrazuje ikonku přečtené a nepřečtené zprávy.

FM rádio
Ke spuštění nejsou potřeba sluchátka, stačí anténa ve formě tužky (stylus) – anténu povytáhněte tak, aby byla co nejvíce vystrčená. Signál chytá dobře. Tužka se dá ohýbat v kloubu.
Po kliknutí na ikonu to asi 10s nebude nic dělat, vyčkejte, pak se rádio spustí.
Má to autohledání stanic, automatické ladění.
Trošku nelogicky je tam dvoje nastavení – jedno pod tlačítkem Volby a druhé hned nad tím pod ikonkou nástrojů.
Z rádia lze i nahrávat.
Nezobrazuje název písniček ale ani název stanic (dá se ale ručně pojmenovat).

Tužka

Ohnutá tužka

Nastavení
Dual SIM nastavení (zapnout a vypnout dual SIM, režim letadlo), Kalibrace dotykového LCD, Nastavení pohybového senzoru (které funkce chcete využívat), Nastavení telefonu (čas a datum, plánované zapnutí/vypnutí, atd.), Nastavení sítě, Nastavení zabezpečení (automatický zámek kláves, uzamčení telefonu, stopař mobilu, firewall hovorů, firewall zpráv, dálkové ovládání, zámek SIM 1 a SIM 2, atd.), Obnovit výchozí nastavení, Efekty zvuku (ekvalizér, zvýraznění basů, atd.)
Názvy tlačítek jsou trošku dlouhé, celý název (rotující) zobrazíte tak, že na položku klepnete a hned přejedete kousek nahoru nebo dolů, tak se vám položka označí, ale neotevře, a text vám začne rotovat.
Spousta dalších jistě užitečných funkcí, které jsem ve většině nikdy nevyužívala.

MMS
S neúspěšným laborováním s MMS jsem strávila asi 30min, MMS jsem víckrát nepoužila. Chtěla jsem odeslat jednu fotku, kterou jsem vyrobila foťákem tohoto mobilu, podařilo se obrázek vložit a napsat text, ale odeslat to nešlo (skončilo to na nahrávání a ani za 15min se MMS neodeslala, tak jsem to vzdala).

Galerie
Funguje dobře. Fotky se dají odeslat jako MMS (mně to nešlo), jako e-mail, přes bluetooth.

Stopky
Obsahuje Typické stopky a Stopky s mezičasy. Funkční.

Přehrávač
To je Video přehrávač. Jelikož většina filmů je v .avi a myPhone 8855DTV formát .avi nepřehraje, tak jsem video přehrávač nepoužívala vůbec (kdo se má s každým videem formátovat do 3gp nebo mpeg4).
Ono ani není moc o co stát. Ta ukázka Bear je celkem kostičkovaná (vidím pixely i z dálky).
Obrazovku lze otočit na celou plochu displeje díky pohybovému senzoru (pokud máte zapnuto).
Neumí přehrávat videa z Youtube.

Služby
Služby SIM, WAP, Datový účet (Data GSM, GPRS, WiFi), Správa připojení. Nikdy jsem tu nepotřebovala cokoliv nastavovat.

Hry
Mobil má tyto hry: Drahokamy, Pexeso.
Další se dají zřejmě stáhnout přes Centrum her, já to nezkoušela.
Aplikace-> Ebuddy, Zingdates, Yahoo!, Google. Např. Yahoo vás hodí na domovskou stránku a tím ale taky končíte. Další věc k nepoužití.

Jednotky
Převod jednotek – Váha (Kg<->Libra, Kg<->Unce), Délka (Km<->Míle, M<->Yard, M<->Stopa, Cm<->Palec.

FM nahr.
= Naplánovat FM nahrávání (od-do, opakovaný, nastavení kanálu, nastavení nahrávání).

Hlasová schránka
Server hlasové pošty->Volat hlasovou schránku (aplikace pro přístup do klasické hlasové schránky).

Audio edit
Editor audio záznamu. To jsem nikdy nezkoušela, ale pravděpodobně to bude editor vlastních skladeb. Skladbu musíte nejdříve umístit do správné složky (na kartě nebo v telefonu) a pak ji vybrat v Audio editu.

Diktafon
Záznam zvuku – klasické, jednoduché nahrávání zvuku. Funkční.

Prezentace
Nikdy jsem nepoužila.
Chce to po mně vybrat soubor a ať klepnu na jakoukoli složku, pořád to píše „prázdný“, asi to hledá nějaký formát prezentace.

WAP
Nepoužila jsem.

Java
Nastavení Java.
Pod Java je jakýsi seznam aplikací jako Google Map, eBuddy, Opera Mini, Snaptu Facebook, mMail3 – dají se tu nastavit, spustit, …

mMail
Zřejmě e-mailový klient. Nikdy jsem nepoužila.

Tapeta
Výběr tapet – zvolit lze z 8mi obrázků.

Video nahr.
Nahrávání videa.
Video to nahrává v naprosto strašném rozlišení, je to kostičkované a hnusné.

Zpr. sítě
Zpráva operátora.
Nikdy jsem nepoužila.

Svět. čas
Světový čas. Vyberte klepnutím místo na mapě nebo vyberte ze seznamu, ukáže vám to čas na daném místě. Nepoužívala jsem.

Měny
Převodník měn. Zadejte kurz. Zadejte kolik v jedné měně. Spočítá vám to, kolik to bude v druhé měně.

eBuddy a Facebook
eBuddy nepoužívám a po kliknutí na Facebook to po mně chtělo stáhnout nějakou aplikaci přes WAP, to jsem odmítla. Nikdy jsem tedy nepoužila.

Tlačítka
Prostřední tlačítko zobrazí SIM karty a probíhající připojení (např. WiFi k domácí síti). Dlouhým stiskem zapnete svítilnu.
Zelené je pro přijetí hovorů a nebo zobrazí historii volání. Červené tlačítko slouží k ukončení hovoru/zamítnutí hovoru nebo jako tlačítko Domů (zpět do menu).
Horní tlačítko je na zapnutí/vypnutí a rozsvícení/zhasnutí displeje.

Upozornění na nové události
Diodu to nemá a ani neuvidíte nic na displeji – musíte displej rozsvítit, pak uvidíte zmeškaná volání či nové zprávy.

Baterie
Baterie vydrží dlouho – průměrně týden při normálním používání (několik hovorů denně, několik SMS denně, žádná data, žádné focení, žádné hry). Nyní po roce a něco se baterka zdá horší, vydrží už asi jen poloviční čas.
Baterky máte v balení dvě, což je výhoda na cesty. Smysl má hlavně při sledování televize (hodně to žere) nebo poslechu hudby (pokud chcete poslouchat dlouho). Nevýhoda je, že druhou baterku nemůžete nabíjet, zatímco používáte první. Dá se nabíjet jen v mobilu. Externí nabíječku jsem zatím nikde neviděla (vy ano?).
Ze začátku jsem používala obě baterie, když jsem testovala mobil, ale potom už jsem používala jen jednu baterii (když jsem objevila, že většina aplikací je na nic).
Další velká nevýhoda je ta, že pokud je mobil skoro vybitý a i když se nabíjí, nedá se z něj volat, ani psát SMS, požadavek mi to zamítne!!! Několik dlouhých minut je mobil nepoužitelný. Nechápu, jak ho výrobci mohli takhle nastavit – pro mě je tohle základní mínus.

Nabíjecí kabel/USB kabel
Po asi 14 dnech se mi ho podařilo přelomit, nabíjet pak šlo jen s omotaným kabelem kolem nabíječky. Ten kabel asi nebude žádná kvalita.

Reproduktor/Mikrofon
I na maximální hlasitost (nastavuje se při volání na displeji – první ikonka) absolutně neslyším volajícího ani doma v naprostém tichu. Abych něco vůbec slyšela, musím si reprák vyloženě narvat do ucha. Venku nemám absolutně šanci, to se musí zapnout hlasitý reproduktor. Ostatní mě slyší celkem dobře, ale někdy si také stěžují, že mě neslyší, musím si mikrofon nastavovat těsně k puse. Někdy to je celkem boj přesouvat mobil od ucha k puse, abysme se vůbec nějak dorozuměli.
Dejte si pozor, abyste se při hovoru displeje dotýkali velice jemně – několikrát se mi stalo, že jsem si uchem omylem ztišila hovor.

Správa mobilu přes počítač
Po připojení k PC vyskočí na mobilu nabídka, vyberu Velkokapacitní paměťové zařízení, poté vyskočí v PC nabídka na obě paměti, vyberu Otevřít složku a zobrazit soubory, dají se tak prohlížet/spravovat třeba fotky, e-knihy atd.
Doporučila bych program Mobiledit!, je na to fakt výborný.
Mobil se dá použít i jako webkamera.

Vyzvánění
Někdy přijde SMS a mobil vůbec nezazvoní.

Vypnutí mobilu
Provádí se přidržením tlačítka na horní straně mobilu a přejetím po displeji zleva doprava v místě nápisu „Posunem vypni“.

Cena k dnešnímu datu
Dnes lze mobil zakoupit od cca 2100 Kč.

Citace uživatele milka na heureka.cz, který reaguje na jiného uživatele:
Tvá recenze mi připomíná koupi nového osobního auta v plné výbavě za bezkonkurenčních sto tisíc korun, které má několik nepodstatných nedostatků, Má el. ovládaná zrcátka, ale jen směrem dolů. Je vybaveno ABS, které občas nefunguje, pohonné hmoty zatím nejsou dostupné, při dešti do něho ale opravdu jen trochu zatéká, pětirychlostní převodovka lze využít plně, tedy krom pátého stupně, apod. Za ty peníze nemůžete chtít, aby fungovalo všechno.
Úplně v tom vidím tenhle mobil! Jak přesné!

Poruchovost
Říká se, že výrobek myPhone 8855DTV je nadprůměrně poruchový. Já asi musím zaklepat, je zázrak, že mohu telefon vůbec používat, asi jsem narazila na jeden z lepších kusů, i když jsou na něm závady, které by se jistě také daly reklamovat – ale těžko říct, zda to takové špatné nemají všechny tyto mobily. Proto jsem také telefon nereklamovala – mohla bych dostat ještě horší kus, který by mohl být vadný zase v něčem jiném. Brala bych pouze vrácení peněz.

Závěrem
myPhone 8855DTV je mobil odolný (je v kovu, zadní kryt v plastu příjemný na dotyk, s hrubou částí), vzhledově hezký, moderní, má spoustu nejrůznějších funkcí. Bohužel ty funkce, které potřebuji nejčastěji, nefungují, a ty, které nepoužiji nikdy, fungují spolehlivě. Je to jakýsi znak většiny levných telefonů. Funkce má jen proto, aby to vypadalo, že jich má hodně, a to, že nefungují nebo jsou nepoužitelné či nevyužitelné, to je věc, kterou zjistí uživatel až po té, co si mobil zakoupí – a ne všichni ho ze zklamání vrací, tím výrobce vydělává.
Jediné z toho, co používám a co funguje opravdu dobře, je dual SIM systém. Kvůli tomu jsem mobil kupovala především. Dále jsem potřebovala přístup na internet a nějaké ty pomocné aplikace a dobrý foťák. Mobil je tudíž pro mě velkým zklamáním, nevyhodila jsem ho jen proto, že jsem potřebovala mobil na dvě SIMky a v této cenové relaci v ten čas nic lepšího nebylo. Dnes si za cenu kolem 3000Kč pořídíte o mnoho lepší chytrý mobil třeba s OS Android. Což se chystám také udělat, těšte se proto na novou recenzi :)


Bazar
Pokud by někdo chtěl ode mě tento mobil koupit, přenechám za 1000 Kč, je ve velmi dobrém stavu, neodřený – jako nový, s folií na displeji (viz. úvodní foto) – i s původní krabičkou, sluchátky (nepoužívané, nevybalené), redukcí, 2mi bateriemi, návodem, nabíječkou, paměťovou kartou 2 GB microSD. Mohu přidat i pouzdro na mobil. Poradím s nastavením atd. Zájemci pište do komentáře.


Nejprodávanější dual sim mobilní telefony:


  37 Responses to “myPhone 8855DTV Diggy – recenze”

  1. Podle mě nejlepší dvousimkáč je Alcatel One Touch 997d, má dualcore procesor a Android 4 a giga ramky (ale pozor, jsou různé verze, některé mají jen 512 MB RAM).

    • Také jsem studovala dnešní situaci kolem dvousimkáčů a Alcatel One Touch 997D je z nich nejlepší i podle mého názoru (alespoň z těch dostupných v ČR). Podle mě je jen jedna verze s 1GB RAM, je to uvedeno na stránkách výrobce i v manuálech, ale většina českých e-shopů má špatné informace a uvádí 512MB.
      Alcatel má prý jednu z nejlepších a nejstabilnějších WiFi. Ale podle dostupných informací dělá špatné fotky a navíc má tlačítka na displeji, čímž se displej o něco zmenší.
      Proto jsem hledala dále a našla jsem Mobistel Cynus T1. Hardwarem, ale i cenou je velmi podobný Alcatelu, jen má 512 MB RAM a displej IPS (a s tlačítky pod displejem). Fotky ale nejsou zas o tolik lepší. Vylepšená verze (opraveny některé chyby) je Mobistel Cynus T2, má 5″ displej, o něco lepší fotky (údajně 12Mpx foťák, ale tomu podle kvality těžko věřit), cena podobná (vše pod 200€/5000 Kč). Kdybych si měla vybrat z těchto 3, koupila bych si Mobistel Cynus T2. Je ale bohužel dostupný jen v Německu. Mnohé e-shopy ho ale dodávají i do ČR (za poštovné cca 15€/375 Kč, osobně jsem se na to ptala), případně ti, kdo bydlí u hranic, si pro něj mohou i zajet – není tedy problém ho získat.
      Alcatel i Mobistel jsou údajně kvalitní telefony, které se s takovými šunty jako EVOLVE nebo myPhone nedají vůbec srovnat.
      Možná bych Ti ještě poradila podívat se na čínské e-shopy, některé mobily jsou tam o polovinu levnější jak v ČR, a i s poštovným Tě vyjdou pořád levněji.
      A protože pro mě je důležité i to, jaké mobil dělá fotky (a osobně mám také ráda nadupanější telefony) a ani jeden z těchto mobilů pro mě v tomto není uspokojivý, počkám si na to, až oficiálně představí na některém z veletrhů jednu horkou novinku a tou je Samsung Galaxy Grand. Má to být jeden z nejlepších dvousimkáčů (podobný Samsungu Galaxy S II), jen má mít údajně o dost horší displej (LCD 480*800px, 5″, kapacitní, multitouch, 16m barev), ale zase lepší Android 4.1.2 Jelly Bean, což mu zajistí podobné funkce, jako má Samsung Galaxy Note II. Jaký bude mít nakonec hardware, to se doufám brzy dozvíme, poslední zprávy hovoří o únorovém veletrhu MWC 2013 v Barceloně, ale je možné, že ho představí už za pár dní na veletrhu CES v Las Vegas. Cena se předběžně odhaduje na někde mezi 8 000 – 11 000 Kč. Uvidíme :)

  2. Zdravím apřeji pěkný den,prosím také jsem si tuto strojovnu pořídil a nikde jsem nenašel kam se dává paměťová karta 2GB micro SD ,s pozdravem a děkuji za případnou odpověď Rudolf senior. inforjon@seznam.cz

    • Také zdravím. Karta se dává dovnitř – sundejte kryt, vyndejte baterii a uvidíte slot na dvě SIMky. SIMka nalevo je SIM 2, SIMka napravo je SIM 1. Tak hned pod tou levou SIM (1) je slot na SD kartu. Nemyslím pod ním jako dovnitř mobilu, ale pod ním jako blíže k jižní části mobilu. Je to špatně vidět, i označení je špatně čitelné. Ale hned vedle toho slotu je taková značka karty s šipkou.
      Karta se tam strká nápisem nahoru (kontaktem dolů), šipkou dovnitř.
      Pro jistotu přikládám foto:

      Slot na kartu

  3. Znova zdravím a přeji pěkný zimní den,prosím pokud ještě mohu se zeptat,jak mám vyplnit protokol na připojení WiFi jméno sítě jsem zadal,heslo jsem zadat ale ty ostatní údaje nedovedu najít,router mi přiřazuje adresu automaticky tak žádné údaje nemám kde vyčíst třeba bezp.režim wpa/wpa2 dále kodování TKIP co v nastavení TCP/IP Ip adresu nenajdu z routeru,masku podsítě výchozí brána ,typ sítě tam je přednastaveno infrastruktura ,je mi 69 a tak mi promiňte že už nevím co si moderní doba žádá,děkuji s pozdravem Rudolf

    • Zdravím. Já když se připojuji k domácí Wi-Fi přes můj mobil, tak dám Wi-Fi -> Vyhledat sítě -> tam najdu tu svoji, vyberu ji -> Připojit -> napíšu heslo, Hotovo -> a jsem připojená. Jinak nic v mobilu nenastavuji.
      To ostatní je potřeba nastavit v routeru. Jaký máte typ routeru? Myslím značku a model. Budu to potřebovat, abych si našla přístupovou IP a mohla se podívat, jak se to ve Vašem typu routeru nastavuje.

      • Dobrý den ,sice zasněžený ale jaro se ukazuje,už mi kvete balkonela-balkonová nektarinka,zdravím Rudolf.Ten router je D-Link.Model DIR-300 a děkuji za ochotu

        • Zdravím, to je krásné :)
          Já nevím, zda umíte anglicky, pokud ano, tak si můžete prostudovat manuál k routeru.
          Jinak zde je postup:
          Pro přístup do routeru je potřeba zadat v internetovém prohlížeči adresu 192.168.0.1
          Zadat user name: admin
          Password: nechat prázdné
          Po přihlášení do routeru klepnout na průvodce nastavením: Internet Connection Setup Wizzard.
          Klepnout na Next
          Vytvoření přístupového hesla do routeru.
          Klepnout na Next
          Vybrat časové pásmo
          Klepnout na Next
          Vybrat typ internetového připojení (Static ip adress connection)
          Klepnout na Next
          Zadat:
          – IP adresa
          – Maska podsítě
          – Výchozí brána
          – Primární DNS server
          – Sekundární DNS server
          Klepnout na Connect a počkat 1 – 2 minuty na uložení dat a restart routeru.
          IP, masku, bránu, DNS servery najdete na smlouvě s poskytovatelem připojení.
          Nic jiného by nemělo být potřeba nastavovat.
          Kdyby bylo něco nejasného nebo něco nešlo, tak klidně ještě napište :)

          • Moc děkuji za návod a přeji krásný dneska slunečný den a hodně zdraví a pohody a ještě jednou děkuji,Rudolf.

          • Není zač :) Děkuji, Vám také.

  4. Ještě zdravím ,v Záluží mám nevěstu od syna

  5. ještě prosím je nějaký mobil,který umí TV diggi ,děkuji

    • Dobrý den, podle mnou zjištěných informací se žádný mobil s diggi TV v Česku neprodává (kromě toho našeho MyPhone 8855 DTV), některé starší modely telefonů s TV seženete v bazaru. Pokud chcete sledovat TV na mobilu, bude asi nejjednodušší koupit si chytrý telefon s operačním systémem, kam si nainstalujete nějakou aplikaci pro TV. Dnes už nejlevnější chytré telefony seženete za pár korun (kolem 1500 Kč). Více informací se dočtete v článku Mobilní telefony s digitální televizí, který jsem pro Vás napsala :)

  6. Dobrý den právě jsem si pořídila tento telefon a nemůžu přijít na to jak si vyměnit melodii na volání děkuji za odpověd Hana

    • Dobrý den. Musíte na to přes Profily. Vyberte třeba Hlavní -> Volby -> Přizpůsobit -> Nastavení tónů. Tam si můžete nastavit vyzvánění pro první i druhou SIM pro příchozí hovor i SMS. Doporučuji pro Hlavní profil nastavit hlasité vyzvánění (to budete používat normálně) a pro Schůzka tiché vyzvánění (tedy žádné, mobil nebude zvonit vůbec, nebo bude vibrovat) a mezi těmito profily přepínat podle potřeby. Další profily jsou Venku (měl by být hodně nahlas) a Uvnitř (tišší), Sluchátka (když jsou připojena sluchátka) a Bluetooth (když je zapnutý bluetooth), vše lze nastavit podle sebe, poslední dva ale nejdou aktivovat – zapínají se automaticky. Bohužel se profily nedají přejmenovat ani si nelze vytvořit vlastní profil. Toto je nastavení pro všechny kontakty.
      Pokud si chcete nastavit zvláštní/jiné vyzvánění k určitému kontaktu, to uděláte tak, že si v Tel. seznamu vyberete ten kontakt -> Upravit -> řádek 8 klepejte na šipku, tím si vyberete vyzvánění.
      Případně přiřadíte kontaktu skupinu (to je 9. řádek), např. Přátelé, Rodina atp. a té skupině pak nastavíte vyzvánění (Kontakty -> Skupiny volajících -> např. Přátelé -> řádek 2 = nastavení vyzvánění).

  7. Rád bych pozdravil všechny,kteří čtou tuto recenzi. Potěšila mě tím,že jsem se dověděl co již nemám zkoušet. Některé pokusy jsem téměř končil „kladívkovou“metodou. Klidně se také pod tuto recenzi podepíšu – je stoprocentní a pravdivá. Přeji všem pro příště lepší trefu při utrácení svých penízků.

  8. Mobily nabité funkcemi jen kvůli efektu jsou vlastně všechny :-) Jsem praktik, foťák mám skvělý s dlouhým sklem, Facebook mě nebere, TV mám přes metr, na rádio mám MP 4, čtečku mám Kindle… tak proč platit další šmejd? Ale zkusil jsem hledat mobil do kapsy, bez foťáku , s velkou výdrží, s klasickou klávesnicí, displejem 2 a více palce, případně ještě Dual sim a s kartou…protože chci hlavně a především volat ….. pak jsem slevoval a slevoval – a dnes jsem přes různé cihličky a cihly různých značek došel až k mobilu s touhle recenzí. Takže mi zbývá buď zaplatit spoustu zbytečných pitomostí v jakémkoliv přístroji, nebo si nechat ten svůj nedávno utopený a rozchozený. Je proto možné, že nemálo lidí k tomuhle stroji došlo vlastně taky z nouze :-) )

    • U mě to byla spíš finanční nouze :) Chtěla jsem vše v jednom za rozumnou cenu a takhle to dopadlo. Příště si radši připlatím.
      Máte pravdu, že lepší kvalitu získáte v přístrojích, které se specializují na tu určitou činnost (foťák na focení atp.). Ale když si představím, že bych s sebou měla denně tahat všechnu tu elektroniku atp. (foťák, tv, radio, mp3 přehrávač, diktafon, čtečku knih, notebook kvůli prohlížení internetu, poznámkový blok, stopky, kalkulačku, kalendář/diář, meteorologickou stanici a další věci), to zkrátka nelze realizovat, pokud nechci být za totálního blázna. Pro mě je řešení vše v jednom malém přístroji (mobil) ideální. I když se pak musím spokojit s horší kvalitou některých věcí. Hlavní je, že mám vše potřebné vždy s sebou :)
      Navíc focení je můj koníček a vždy mě mrzí, když si nemůžu vyfotit to, co mě zrovna zaujme. Tímhle mobilem, o kterém je článek, to totiž opravdu nejde xD Už se těším na nějaký lepší model :)

      • Chtěl jsem tím říct i to, že takových strojů bude nutně přibývat právě proto, že si to lidé budou pořád víc žádat v domění, že tím získají něco navíc :-) A výrobci se začnou předhánět v dalších a dalších pitomostech, takže můžeme očekávat mobil nejen s TV, ale i s vývrtkou, nářadím na kolo nebo zubním kartákem, je přece praktické mít všechno po ruce:-) Už málokoho ale bude zajímat praktické využití VŠECH těch rádoby funkcí. Proto je už teď prakticky nemožné sehnat právě mobil jen do kapsy bez foťáku, ale třeba s velkou výdrží, dual SIM a s kartou, tedy HLAVNĚ mobil na volání. No a tenhle myPhone 8855DTV Diggy je jen přirozeným trendem, protože pak si ho koupí i ti, které nezajímá mizerná TV nebo wifi, ale využijí jen tu pro ně potřebnou část:-)

        • JJ. A to by vůbec nebylo špatné hehe :D Ještě by ten mobil mohl být kouzelný jako krtečkova kapsa, aby se tam vešlo všechno jakýchkoli rozměrů :P
          Všechny funkce asi nevyužije nikdo, přesně tak, každý si v mobilu najde to své, co potřebuje. Pak stačí jedna varianta mobilu a uspokojí všechny (a vlastně nikoho, pokud bude zpracovaný jako myPhone :) ). Holt si za zbytečné funkce připlatíme, pro výrobce je to výhodnější – vyrábět jednu variantu mobilu se vším a dražší je pro něj lepší než vyrábět 10 různých levnějších variant jen s něčím (a stejně by to nesedlo každému).
          Nejlevnější dual sim mobil mi nabízeli v jedné prodejně nějak kolem 700 Kč. Úplně obyčejný, neměl ani dotykový displej (ta cena mi přišla přemrštěná). Je otázka, zda se nevyplatí si nějakou stovku přidat a koupit nějaký takový, jako je právě myPhone.
          Takový mobil jsem kdysi také hledala (hlavně velkou výdrž, praktické používání a kartu) a ještě ho mám – Sony Ericsson K700i. Super mobil, i fotky dělal relativně dobré (rozhodně lepší jak myPhone), měl jen jednu vadu – nebyl dual sim :( Proto jsem si musela koupit tento „telefon“.

      • dobry den,potreboval bych poradit,jak rozjet internet na myphone8855DTV.Mam na SIM2placeny od zamestnavatele a nedari se mi pripojit.Predem dekuji.

        • Dobrý den, dejte si Vaši SIM2 do slotu pro SIM1. Čili tak, aby SIM s internetem byla na SIM1. Jinak Vám internet nepůjde.

  9. zajímavě pojatá recenze…já s touto hříčkou telefonního pánaboha mám trochu jiné zkušenosti…hlasitost uřvaného tura televize donedávna než mi servis měnil display hrála všude dokonce i notice pod obrazem na čt24 super čitelné wifi jde sama a žije vlastním životem (krade signál i hesla) video nahrané na Slovensku kde se nás kroupy velikosti až 6 cm pokoušely pravděpodobně z nařízení Nečase či Al Kaidy pozabíjet jakžtakž koukatelné foto jak kdy kde a jak komu (podle nálady generic procesoru) baterka katastrofa maximálně den na TV třičtvrtě hodinky no a nedávno ozdobná lišta nad displejem se mi pokusila vyřezat monogram do mé sličné tváře když pružně a hbitě odpoutala se z mateřské základny a plavmo letmo zanechavši krvavou památku zmizla kdesi…kabely no to je….jak z Postřižin vzhledem k atypu konektoru nemající zastoupení na našem trhu zkracováním jsem se doplácal k úplné výměně nového kabelu se starým konektorem evidentně pájeným někde na hoře Mordor (jinak pasuje nabíječka na Samsung jen konektor je potřeba zapojit obráceně jinak se zde jedná o doplňkovou tajnou pomůcku agenta 007 kdy se tel. mění na strategický granátový bombardér Myphone….) nevím mám tuto potvoru necelý druhý rok a asi pro svou romantickou povahu louskání rébusů a záhad jsem si ho tak nějak pokamarádil…budu kupovat druhý neboť za 1200,- dostanu komplet a já nutně potřebuji nové baterie která stojí jedna !!! 490 Kč…tady shrnu to tento přístroj je asi co kus to originál a protože mám rád od života výzvy opět roztočím tombolu osudu a uvidím co si vylosuji …a i vám přeji hodně štěsti v dobrodružství všedních dní…

    • Hezky vtipně napsané :) Teda až se začínám bát, co mě s tímto telefonem ještě čeká :) Přeji hodně štěstí a pevné nervy s druhým kusem ;)

  10. dobrý den jak u myphone 8855 vyndat stilus? ? :) a z java aplikací mi fungujou mapy eBuddy messenger zato tu mám tři opery 4.2,5.1 a 5.1cz a potřebuju než jednu a nejdou smazat…? facebook mi nejde to je než modrá obrazovka s logem… a mMail mi nejde nastavit :)

    • Dobrý den. Stylus (tužka): Horní část tužky se nachází na horní straně mobilu – napravo. Je černá a má dva výstupky. Nehtem se tedy „zahákněte“ za jeden z výstupků a tahejte směrem nahoru (trochu také tlačte směrem k sobě, bude se Vám to dělat lépe). Až takto vytáhnete horní černou část, potom ji můžete uchopit mezi prsty a opatrně vytáhnout celou tak, že prsty budete posouvat tak, aby byly na tužce vždy co nejblíže k mobilu (tužka se bude vytahovat po dílcích jako anténa). Poslední část tužky jde ven dost špatně, to je potřeba vytáhnout hrubou silou. Pokud by Vám to nešlo takto, tak lze sundat kryt mobilu, na straně tužku uvidíte a můžete ji zkusit něčím vyšťourat :)
      Ty opery nejdou smazat. Možná kdybyste je smazal přímo v systému (přes nějaký manager souborů)…ale to jsem nikdy nezkoušela.
      Facebook mi nejde taky.
      mMail mi taky nejde.
      Gratuluji, že Vám jdou aspoň ty mapy a eBuddy :P

  11. Zdravím,koupili jsme tel a nemůžeme se nikam dovolat,vytočím číslo a udělá to jako obsazovací ton a konec…dostala ho dcera(2 třída)a tak mám obavu,že tam cosi zmáčkla.a já jsem na to analfabet.Kam se obrátit,nebo někdo víte,co s tím?Děkuji za odpověd…

    • Také zdravím.
      Já nevím, moc mě toho nenapadá.
      Zkuste Nastavení – Nastavení sítě – Výběr sítě – mělo by tam být Automaticky.
      Zkuste zavolat víc čísel, třeba není chyba u Vás, ale u volaného čísla.
      Možná nemáte signál?
      Možná je na telefonu nastaveno Blokování odchozích hovorů. Tam se dostanete přes Telefon (zelená ikonka) -> první ikonka dole nalevo „hvězdička“ -> Nastavení hovorů -> vyberte SIM -> Blokování hovorů -> Odchozí hovory -> Všechny hovory -> Deaktivovat -> bude to po vás chtít heslo. Je nepravděpodobné, že by ho dcera uhodla, ale stát se to mohlo (heslo by vám měl říct Váš operátor).
      Konečné řešení je obnovit tovární nastavení. To smaže všechna Vaše nastavení a telefon bude nastaven tak, jak jste ho dostala jako nový. Jděte na Nastavení -> Obnovit výchozí nastavení. To by mělo vše vyřešit.
      Nebo zkuste zavolat na operátora, ať vám poradí. Zeptejte se také, zda nemáte nastaveno Blokování odchozích hovorů.
      Pak už jen zbývá reklamace telefonu (upřímně bych se nedivila, kdyby to bylo chybou v telefonu, protože telefon je už takhle plný chyb, některý méně, některý více).
      A napište, co Vám pomohlo :)

  12. Moje vychytávka na nabíjení baterií je ta,že jakmile se mi rozlomil nabíjecí kabel,tak jsem pátrala,kdy koupit nový.Ale bohužel nikde jsem ho nesehnala.Naskytla se mi v Lídlu dobrá koupě. Za 499,.- Kč jsem objevila nabíječku na všechny druhy mobilových baterii.Konektory na nabíječce jsou posuvné,takže to nabije úplně všechny baterie do mobilů a má to i příslušenství do auta,.Takže super věcička.

  13. nemůžete mi sdělit prosím název té nabíječky? Mám ten samý problém,telefon myphone 8920 Mark a rozbitou nabíječku,která se nedá nikde sehnat.S telefonem jsem ale spokojená,proto jsem nešťastná,že ho nemohu nabít :-( Mooooc děkuji za pomoc

  14. Dobrý den když zapnu mobil tak mě automaticky spadne nevíte jak to obnovit ?

    • Dobrý den, to může být i hardwarový problém, snad jedině se zkuste zeptat u toho, kdo Vám mobil prodal, zda by se nedal poslat na opravu (reklamaci).

  15. Dobrý den,potřeboval bych poradit,co to asi znamená,když zapnu telefón,tak se objeví výstraha“Kóta dosažena varování „.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 

Kalendář

Duben 2024
P Ú S Č P S N
« Zář    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2012 - 2013 Blog (Račice)
Kopírování obsahu je zakázáno!
All trademarks, logos and images remain the property of their respective owners.
Všechny obchodní značky, loga a obrázky zůstávají majetkem příslušných vlastníků.
Suffusion theme by Sayontan Sinha