Česká spořitelna

Česká spořitelna a.s. je jedna z největších bank. Ale také je rozhodně nejdražší ze všech bank, u kterých jsem vyzkoušela osobní účet. Poplatek za vedení účtu více než 60 Kč a to ještě s bonusem, poplatek za „příkaz/položku“, poplatek za „z/do jiné banky“ a tak bych mohla pokračovat…

V rámci poplatku za vedení účtu (konkrétně Standard II) si můžete vybrat 3 z několika možných výhod, které dostanete „zadarmo“: platby kartou zdarma, internetbanking zdarma, výběry z bankomatů zdarma, platby v rámci České spořitelny zdarma, …
Pokud se rozhodnete platit za vedení účtu více, můžete si vybrat i více výhod.

Když jsem účet využívala aktivně, platila jsem měsíčně přes 120Kč na poplatcích celkem! To mně přišlo opravdu moc. Proto jsem přešla k Fio bance, kde za stejné služby neplatím nic.


Internetové bankovnictví SERVIS24 je přehledné, jednoduché na používání.
Výhodou je možnost zřídit si služby jako e-faktura (pro placení elektřiny).
Přes bankovnictví můžete dobíjet kredit na mobil.
Banka nabízí i možnost zřídit si kontokorent.

Síť bankomatů patří k jedné z nejlepších (co do počtu bankomatů).

To samé se dá říci o pobočkách banky (početné a velké pobočky).
Dříve býval problém s frontami u přepážek, člověk musel čekat i přes 3h, než se na něj dostala řada, nyní už je situace o dost lepší, čeká se cca maximálně 30min (záleží na městě a denní době).
Pracovníci jsou ochotní a snaží se pomoci (alespoň tedy ti, s kterými jsem jednala).
Pokud ale máte internetové bankovnictví, vyplatí se zadat si vše tam, ušetříte si tím spoustu času.

Další plus je Bonus program – při platbě kartou sbíráte body, za které si pak můžete vybrat nějakou odměnu z katalogu.

Na služby banky si ale nemůžu stěžovat, vše bez problému, alespoň zatím (a že už jsem u banky asi 10 let).
Jen jedna drobná věc. Naposled mě banka zklamala, když jsem měnila výhodu na účtu, v jeden okamžik jsem nikdy neměla 4 služby najednou, ale banka to počítá tak, jako že jsem měla 4 služby během 1 měsíce :( Takže jsem jeden měsíc jen za vedení účtu zaplatila přes 90 Kč. Dobře zaplacená změna :( Bylo mi řečeno, že pokud nechci zaplatit víc, měla jsem přijít znovu příští měsíc (tenhle měsíc jednu výhodu zrušit a další měsíc jinou výhodu přidat). Ano, 100x tam budu chodit :( Tohle mi ale bylo vysvětleno až při telefonickém dotazu, kdy jsem se ptala, proč jsem minulý měsíc platila tolik… Dejte si na to pozor.

Celkově jsem s osobním účtem u České spořitelny spokojená, vadí mi vyloženě jen vysoké poplatky.
Banku se vyplatí využívat, např. pokud máte hodně transakcí v rámci České spořitelny (a aktivní výhodu „transakce v rámci ČS zdarma“) a málo plateb jinam/odjinud, potom za měsíc na poplatcích nezaplatíte tolik. Nebo pokud někdo hodně vybírá z bankomatu, tak s výhodou „výběry z bankomatů zdarma“ také ušetří. Každý si může účet nastavit podle jeho potřeb – určitě se vyplatí věnovat tomu pozornost a účet si nastavit správně!

Pokud vám nevadí vysoké poplatky, můžu banku jen doporučit.


  15 Responses to “Česká spořitelna – Osobní účet – recenze”

  1. Já jsem měla českou spořitelnu před pár lety, byla jsem u ní asi 4 roky. Ted jsem u Mbank a jsem s touto bankou spokojená, nemá žádné poplatky v základě a zatím mi vyhovuje. Ještě do ted si živě pamatuji na založení účtu u ČP, které jsem musela prosedět na pobočce poslouchajíc a podepisujíc, travlo to asi hodinu.

  2. No česká spořitelna je vážně úžasná banka. Mám tam účet již 13 let, splatila jsem úvěr, leasing, teď mám další úvěr a hypotéku. Zůstala jsem teď bez práce, snažím se jak můžu, mám vícero brigád. Šla jsem na pobočku,abych se domlivila,nebo spíš poprosila, že nezaplatím v termínu, ale budu to posílat v nějakých částech, tak aby mi neposílali upomínky a pokuty. Už tak nemůžu pořádně spát a jíst, ještě představa upomínek, jako bych byla kriminálník! Doporučení, nebo li rada české spořitelny byla-půjčte si u známých!!!! WAW Založte si tam účet,tam vá pomůžou!!!!!!

    • pozor na ně,já jsem za nimi zašla s žádostí o splátkový kalendář kvůli 5000kč kontokorentu,jelikož jsem přecházela k Raifce a rázem jsem zjistila,že mě díky tomu dali do bankovního registru dlužníku…Je to jenom banda sprostých hajzlů a čím víc lidí od nich odejde tím lépe….

  3. Mám podobnou zkušenost jako ajcu. Účet u ČS by byl použitelný, dokud máme jistotu, práci a pod. Pokud ne, chová se ČS extrémně neeticky. Apropos, od 01.01.2014 je poplatek za upomínku 500Kč. Fio nabízí prakticky to samo co ČS, zadarmo nebo podstatně levněji, a v lecčems i víc (třeba platby na Slovensko v Eur bez poplatků).

    Účet u ČS obecně nedoporučuju.

  4. Česká Spořitelna.. Bože jak jsem rád že už u ní nejsem. Poslední kdo u ní zůstal je 70ti letá maminka. Manželka utekla k jiné bance protože ji několikrát neodeslali leasing na os. automobil a pomalu se tak dostala do problémů. Důvod?? Po každé jiný ale v podstatě stejný-šlendrián. Já jsem přešel z podobných důvodů. Ale teď mě dostali. Dohodli jsme se s maminkou že si udělám dispoziční právo k jejímu účtu abych ohlídal finance co se týká splátek, důchodu atd. Čekali jsme jen na elektronické klíče k internetovému bankovnictví, které mi měli přijít domu poštou. Nebyla by to Česká Spořitelna-nedorazili. Šel jsem se přeptat na nejbližší pobočku a zjistil jsem. Dispoziční právo nemám protože pani na přepážce špatně vyplnila papíry a dispozici k internetovému bankovnictví už vůbec ne, protože ji nezahrnuli do žádosti a proto nám klíče neposlali a nepošlou. Nikdo nám nedal o ničem vědět ani písmenem. Takže máme na výběr: Absolvovat celý kolotoč znovu s tím že to snad tentokráte Česká Spořitelna zvládne, nebo založit mamince účet u jiné (naší)banky a být v klidu.. Tak hádejte jen jednou co udělám :-D Mějte se a pevné nervy s Českou Spořitelnou.

  5. píši bakalářskou práci zabývající se spokojeností klientů České spořitelna, prozatím z mého dotazníku, který vyplnili převážně studenti vyplývá, že jsou se službami v celku spokojení 8-o, byla bych ráda aby byl výsledek mé práce objektivnější, proto chci požádat i Vás diskutující (pokud jste v současné době klienty české spořitelny) o vyplnění krátkého dotazníku na této adrese http://www.survio.com/survey/d/G9Y4A2O5M7U9I6N8H dotazník je anonymní a zabere asi 3 minutky. Děkuji za pomoc:-)

  6. Zdravim,
    rád bych se zeptal jestli někdo neví o způsobu jak fiktivně zrušit kontokorent u České spořitelny tak abych mohl mít papír, že došlo ke zrušení účtu. Potřeboval bych to kvůli rodičům, aby si mysleli a viděli, že jsem to zrušil, ale ještě bych to potřeboval nějakou dobu využívvat, ale pořád na mě tlačí ať to zrušim, jenže ještě nemůžu. Přemýšlel jsem nad nějakými alternativami, ale potřeboval bych to tímto způsobme „ošulit“. Na pobočku zajít nemůžu a požádat o jakési fiktivní zrušení a nevím právě co všechno za papíry je zapotřebí, resp. kolik toho je a ani jak to nějak napsat, když bych si to měl napsat sám. Ideální by bylo kdybych měl možnost to jakoby opsat z nějakého vzoru, nebo od někoho kdo kontokorent už zrušil. Zrušit a založit ho znovu bych nemohl, protože bych neměl ty podmínky jako nyní, to jsem už vyloučil. Nevěděl by tu někdo jak toto vyřešit? Budu velice rád za případnou radu.
    Přeji hezký den.

    • Ahoj, založ si účet s kontokorentem u jiné banky. Možná dostaneš i lepší podmínky.

      • Ahoj, to nemohu, aktuálnějsem bez práce a do další půjdu až koncem měsíce, tohle potřebuji vyřešit do týdne zhruba. Jinde bych kontokorent nedostal, proto bych ho chtěl udržet, ale našim dokázat, že je zrušený.
        Omlouvám se za chybné vložení textu.

        • A jak víš, že bys jinde kontokorent nedostal? Ptal ses a v jakých bankách? Já když jsem zakládala účet v několika bankách, kontokorent mi nabízeli skoro všude a rozhodně se mě neptali, jestli pracuju. Zkusil jsi to aspoň?
          A jinak co Ti mají co rodiče kecat do nastavení Tvého účtu? To je čistě Tvoje věc a tohle bych jim dala jasně najevo. Vím, že to třeba nebude jednoduchý, ale oni si zvyknou, to mi věř, jen se budou ze začátku trošku vztekat, ale to je přejde. Kontokorent není konec světa, nechápu, co řeší.
          A pokud to máš opravdu nějaký až moc drsný s nima, tak si kontokorent zruš a založ znova, o trošku horší podmínky Ti přece za ten klid stojí, nebo ne? Je to jen na chvilku, a pak si založíš účet třeba úplně někde jinde, kde oni o něm nebudou mít ani páru, a vsadím se, že podmínky někde najdeš i lepší.

          • No jsem student po škole a do práce teprve nastoupím. Mám tam ještě výhody studentského kontokorentu. Asi měsíc zpátky jsem si ale vzal půjčku od via sms, kterou jsem splatil ale se čtyřdenním zpožděním a platbu za tel. služby jsem také provedl déle, takže se obávám, jestli už nejsem uveden v registru dlužníku a banky na to při schvalování taky koukají, ne?

          • Zajděte si do banky a zeptejte se. Tak to budete vědět určitě.

  7. Zdravím česká spořitelna mi dneska zamítla hypotéku tak že taky nespokojenost! a to pracuji v nejlépe placené firmě v Čr ve Škodovce v Mladé Boleslavi příjem vysoký bez jakýkoliv dluhů svobodný smlouva na neurčito+můžu mít od Škodovky bez úročnou půjčku 400tisíc korun a byla mi zamítnuta že nemám u nich účet tak že no comment! tak že jsem šel jinam do Ge-money a tam bez problému mi byla hypotéka vyřízena! a to nemluvím o tom že jsem přišel na pobočku v úterý do pátku mi mělo být od české spořitelny dáno vědět jestli mi hypotéku schválí čekal jsem do 15:00 nikdo nic tak jsem zavolal já asi 4x nikdo mi to nebere! už jsem byl opravdu naštvaný prostě takové jednání no nic zavolám tam v pondělí si říkám opět to samé telefon na paní vyzvání opět nic tak posílám Sms asi z pěti vykřičníky ať mi paní zavolá že čekám na vyrozumění ohledně sjednané hypotéky asi za 30min. telefon vašený pane…. hypotéku vám nemůžeme poskytnout nejste u nás stávajícím klientem nemáte u nás založený účet :D tak že prostě od spořitelny nechci už v životě nic! prostě jak mají v reklamě (Jsme vám blíž!) :D DD

  8. Dobrý den, moje životní situace se poslední dobou rapidně změnila. Mám účet u ČS a chtěla jsem po nich jen to, co normální člověk, který jede studovat do zahraničí a nebydlet pod mostem. Chtěla jsem po nich jen tolik, aby mi poslali částku za pronájem do zahraničí v EURECH. Strávila jsem v bance více než hodinu a dozvěděla se jen to, že to nejde, že to mám udělat přes Servis 24, kde to taky nejde.
    Když už jsem byla na jejich webových stránkách, projela jsem je celé a zjistila jsem, že na takové transakce bych si mohla zřídit účet v cizí měně. Tak jim píšu mail, zda mám pravdu a mohla bych tento produkt v mé situaci využívat. Odpověď přišla do hodiny, ačkoliv jsem dotaz posílala ve večerních hodinách. Po jejím přečtení jsem už tak šťastná nebyla. Dělá si ze mě ČS srandu, že za to, za co se u Fio banky platí celých 0 Kč, já bych platila 220 Kč? Říkám ČS sbohem a šáteček!!!! Jediné, co můžu doporučit je si s ČS vůbec nic nezačínat!

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

   

Kalendář

Duben 2024
P Ú S Č P S N
« Zář    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2012 - 2013 Blog (Račice)
Kopírování obsahu je zakázáno!
All trademarks, logos and images remain the property of their respective owners.
Všechny obchodní značky, loga a obrázky zůstávají majetkem příslušných vlastníků.
Suffusion theme by Sayontan Sinha